barză

Exemplar din cele 17 specii de păsări necântătoare, cu gâtul lung, din familia Ciconiidae, răspândite în Europa, Asia şiAfrica, adeseori cu capul şi gâtul total sau parţial golaşe şi colorate strident.

În zbor alternează bătaia aripilor cu planarea şi ţin capul şi picioarele întinse. Majoritatea speciilor sunt diurne. Se hrănesc cu animalele mici din apele puţin adânci şi de pe câmpuri; unele devorează hoituri.

De regulă, se adună în stoluri şi formează perechi în timpul sezonului de împerechere; ambii părinţi clocesc. Berzele tipice au ciocul drept sau aproape drept; cele patru specii de berze de pădure au ciocul curbat. Singura specie de barză din SUA, ibisul de pădure (Mycteria americana), este de culoare albă, cu coadă şi aripi negre şi cu cioc curbat. Vezi ibis; marabou.

Publicat în B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *