leu-de-mare

Denumire comună pentru cele cinci specii (familia Otariidae) de foci cu urechi, întâlnite de-a lungul coastelor ambelor părți ale Pacificului, din Alaska până în Australia.

Leii-de-mare au păr scurt şi aspru, fără puf distinct. Masculii tuturor speciilor, în afară de leul-de-mare californian, au coamă. Leii-de-mare se hrănesc în special cu pești, calmari şi caracatițe.

Se înmulțesc în turme mari; masculii au haremuri de 3-20 de femele. Leul-de-mare californian (Zalophus californianus) este foca dresată din circuri şi din grădini zoologice. Masculii din diferitele specii măsoară între 2,5 şi 3,3 m lungime şi cântăresc 270-1 000 kg.

Publicat în L

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *