lup-de-mare

Denumire comună pentru cele trei specii (genul Stercorarius, familia Stercorariidae) de păsări marine asemănătoare cu pescărușii cenușii, cu pată frontală neagră şi cu penele din partea centrală a cozii puternic alungite.

Lupii-de-mare au două faze ale coloritului penajului: penaj în întregime brun sau brun pe partea dorsală şi alb pe cea ventrală. Îşi fac cuiburi în tundra arctică, apoi pleacă pe mare şi ajung până în Australia şi Noua Zeelandă. Pe mare prind peşti, dar în perioada în care îşi fac cuiburi de-a lungul coastelor obligă chirele şi pescărușii cu trei degete să-şi regurgiteze hrana, distrug ouăle şi puii altor păsări marine şi prind păsări de uscat şi rozătoare.

Mărimea exemplarelor variază de la 35 până la 50 cm. În Marea Britanie, lupii-de-mare se numesc skua.

Publicat în L

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *