macac-berber

Maimuță din genul Macaca sylvana, fără coadă, care trăiește în grupuri în Algeria, Maroc şi pe Stânca Gibraltar.

Are cca 60 cm lungime, blana gălbui-roșcată şi fața roz, lipsită de păr. Lipsindu-i coada, acest macac a fost numit deseori, în mod incorect, cimpanzeu. Este singura maimuţă sălbatică din Europa şi e probabil să fi fost adusă în părţile de V în timpul invaziei arabilor musulmani, din Evul Mediu.

Conform legendei, dominația britanică în Gibraltar va lua sfârșit când aceste maimuțe vor dispărea.

Publicat în M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *