macac-negru-de-Celebes

Maimuță arboricolă cu coadă scurtă (Macaca nigra) care trăiește în pădurile tropicale din Sulawesi (Celebes), Bacan şi insulele învecinate.

Cu arcade proeminente, față lipsită de păr și bot lung și turtit, maimuța are 55-56 cm lungime, fără a se lua în considerație coada de 1-2 cm, iar blana este brună sau neagră. Masculul, în special, are o creastă longitudinală de peri. Îşi petrece cea mai mare parte din timp în copaci, hrănind u-se cu fructe.

Interesant e faptul că unele triburi îl consideră strămoșul lor.

Publicat în M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *