macac

Denumire comună pentru cele 12 specii asiatice de maimuțe omnivore, diurne (genul Macaca), cu buzunare bucale folosite pentru a transporta hrana.

Există specii cu cozi lungi, altele cu cozi scurte, iar la unele specii coada lipseşte. Masculii măsoară 41-70 cm lungime (excluzând coada) şi cântăresc 5,5-18 kg. Grupurile trăiesc în munți, depresiuni şi de-a lungul țărmurilor. Unele specii, precum rhesus (M. mulatta), sunt importante în cercetările medicale şi psihologice.

Locuitorii din Malacca dresează macacii-cu-coadă-de-porc (M. nemestrina) ca să culeagă nuci de cocos. Vezi şi macac-berber; maimuță-cu-bonetă.

Publicat în M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *