maimuță-capucin

Denumire comună pentru cele patru specii de maimuțe tropicale (genul Cebus), răspândite din Nicaragua până în Paraguay.

Considerate printre cele mai inteligente maimuțe din America, sunt numite capucin pentru coroana de păr din creștet, care se aseamănă cu tonsura călugărilor capucini. Aceste maimuțe robuste, cu cap rotund, ating 30-55 cm lungime. Au coadă păroasă prehensilă, cu o lungime egală cu cea a corpului. Sunt cafenii sau negre, uneori cu pete albe.

Trăiesc în grup, adeseori în coronamentul copacilor. Se hrănesc cu fructe şi animale mici şi, câteodată, invadează plantațiile pentru a fura portocale şi alte alimente. Ușor de dresat, sunt foarte apreciate ca animale de companie.

Publicat în M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *