maimuță-năsoasă

Specie (Nasalis larvatus, familia Cercopithecidae) de maimuță arboricolă cu coadă lungă a Lumii Vechi, răspândită în pădurile mlăștinoase de mangrove din Borneo.

Diurne şi vegetariene, trăiesc în grupuri de cca 20 de indivizi. Au culoare roșie-maro cu abdomenul galben; puii au fața albastră. Nasul masculului este lung şi în formă de pendul, cel al femelei este mai mic, iar cel al puilor este cârn.

Masculii au o lungime de 56-72 cm, coada lungă de 66-75 cm şi o greutate de 12-24 kg; femelele sunt mai mici şi mult mai zvelte.

Publicat în M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *