vulpe-arctică

Specie de vulpe nordică (Alopex lagopus) care trăiește în regiunea arctică, de obicei în tundră sau în munţii de lângă ocean.

Urechile mici și rotunde și botul scurt reduc suprafaţa corpului expusă la pierderea căldurii; suprafeţele inferioare ale labelor sunt acoperite de blană. Corpul (excluzând coada de 30 cm) atinge o lungime de 50-60 cm și cântărește 3—8 kg.

În funcţie de culoarea blănii, se disting două faze de culoare: indivizii în faza albă sunt bruni-cenușii vara și albi iarna; cei în faza albastră (vulpile-albastre în comerţul cu blană) sunt cenușii în timpul verii și gri-albăstrui în timpul iernii. Trăiesc în vizuini, hrănindu-se numai cu vegetale și cu animale mici.

Publicat în V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *