vulpe cenușie

Vulpe cu blană cenușie, înspicată care trăiește în America (Urocyon cinereoargenteus), răspândită în ţinuturile împădurite, stâncoase sau acoperite de tufișuri din Canada până în N Americii de Sud.

Se distinge prin culoarea roșcată de la nivelul gâtului, urechilor și picioarelor. Atinge o lungime de 50—75 cm, cu excepţia cozii, care măsoară la rândul ei 30-40 cm. Are o greutate de cca 3—6 kg. Spre deosebire de alte specii, vulpea-cenușie se poate căţăra în copaci. Fiind, în general, un animal nocturn, hrana ei este foarte variată. Mănâncă păsări, mamifere mici, insecte și fructe.

Publicat în V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *