vulpe-roșcată sau vulpe-comună

Denumire comună pentru două specii de vulpi: Vulpes vulpes, răspândită în toată Europa, Asia temperată și Africa de N, și V. fulva din America de Nord.

Blana este de culoare brună-roșcată, are urechile și picioarele negre, iar vârful cozii este alb. Are o lungime de 90-105 cm, inclusiv coada de 38 cm, o înălţime de 40 cm și o greutate de cca 7 kg.

Se hrănește cu mamifere mici, păsări, ouă și fructe. Este vânată în cadrul competiţiilor sportive sau cu scop comercial, pentru valorificarea blănii, adeseori vulpile fiind chiar crescute în acest scop. Vulpile-roșcate nord-americane au fazele de negru și argintiu în coloritul blănii.

Publicat în V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *