vultur

Denumire comună pentru cele 20 de specii de păsări de pradă cu capete pleșuve și cu vedere foarte dezvoltată care trăiesc în regiunile temperate și tropicale.

Vulturii din America (familia Cathartidae) au o lungime de 60-80 cm. Vulturii din Europa, Asia și Africa (familia Accipitridae) includ speciile cele mai mici (50 cm lungime), precum și pe cele mai mari.

Vulturul-negru (Aegypius monachus), una dintre cele mai mari păsări zburătoare, atinge o lungime dc cca 100 cm. Cântărește aproape 13 kg și are o anvergură a aripilor de 2,7m. Majoritatea speciilor se hrănesc cu hoituri, resturi și excremente și ocazional cu animale vii. Vezi și condor; marabu.

Publicat în V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *